Player vs Environment Συζητήσεις για ότι έχει να κάνει με PvE, mobs, τακτικές για boss και first kills.

Επιστροφή   WorldofWarcraft.GR Forums > World of Warcraft > Player vs Environment

Diablo 3 Hellenic Community

Nefarian
LinkBack Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Νέα Μηνύματα 20-05-11, 10:58   #1
Νέο μέλος

Arkelia
των Cosa Nostra

EN-Silvermoon (PvE)
Περιοχή: κάπου αλλού
Arkelia is on a distinguished road
Unhappy Nefarian

Γειά χαρά!

Καταρχάς ξεκινώ με τη δήλωση πως είμαι Horde στον Silvermoon. Ναι κι όμως υπάρχουν και μάλιστα καταφέρνουμε και μαζευόμαστε για 10man raids. Μικρό το community, όλοι ξέρουν τον καθένα και τα νέα μαθαίνονται γρήγορα ανάμεσα στα 2-3 raiding guilds, στα πλάισια μιας ευγενούς άμιλλας για το ποιός θα είναι ο πρώτος που θα "καθαρίσει' κάποιο raid. Μέχρι στιγμής είμαστε στα 10/12 και πολύ περήφανοι για το πρώτο kill Cho'gall (σαν Horde φυσικά)...

...ώσπου ξεκινήσαμε να προσπαθούμε στον Nefarian και το ηθικό μας μετά και το χθεσινοβραδινό φιάσκο έφτασε πιο βαθιά και από το Deepholm. Κάποιο άλλο guild έχει ήδη 12/12, πραγματικά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς πως μαζεύτηκαν και κάθισαν επί 9 ώρες και τα κατάφεραν. Το οτι δεν είμαστε και πρωτάρηδες και συνολικά έχουμε φάει περισσότερες από 9 ώρες μόνο για τον κύριο Nefarian μας κάνει φυσικά να σκεφτόμαστε "Γιατί αυτοί και όχι εμείς και τι σκ**α κάνουμε λάθος;".

Διαβάσαμε, είδαμε videos, η καλύτερη μας προσπάθεια χθες ήταν στα 5,6m hp άλλα εκεί που λες "έλα το 'χουμε τώρα επιτέλους" γίνεται μια στραβή και παρ' τους όλους κάτω. Ο ρόλος μου στο raid χθες ήταν να healάρω το τανκ της Onyxia και μετά το ίδιο τανκ με τα adds στην 3 φάση. Στις τελευταίες 4 προσπάθειες όμως είχα το εξής πρόβλημα: ένα lash tail κι ένα elecrocute και να' μαι κάτω. Άρχισα να αναρωτιέμαι αν κατα τύχη στα προηγούμενα tries είχα μείνει ζωντανή. Χρησιμοποιώ barskin όταν δεν είναι σε cd και πάντα είμαι full hp.

Tο p2 το έχουμε και στο p3 δεν νομίζω πως τα πάμε και άσχημα (φανταστείτε η προσπάθεια με το 5,6m ήταν όταν με έκαναν cr p1 και είχα μείνει χωρίς mana p3 πασχίζοντας να μαζέψω ό,τι μπορώ p2). Μιας και πολλές προτάσεις ακούστηκαν ανάμεσα στα πολλά κλάμματά μας χθες έχω να κάνω τις εξής ερωτήσεις:

Θα έπρεπε να σταματάνε οι dps λίγο πριν το elecrocute έτσι ώστε να είναι όλοι full hp ή υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε οι healers να έχουν καταφέρει να τους fullάρουν όλους ενδιάμεσα και τελικά το πρόβλημά μας είναι στο healing; Κάποια guilds συνεχίζουν το dps στον nefarian και στο p2 έτσι ώστε να έχουν ένα elecrocute στο p2, το συνιστάτε (προσωπικά δεν μου αρέσει σαν option γιατί p2 μπορώ να κάνω regen mana); Στο δικό σας raid πόσο hp έχει ο Nefarian όταν μπαίνετε στην p3; Ποιούς healers είχατε και πάνω σε ποιόν;

Συγνώμη για την κλάψα, πιστευώ πως κάποιο λάθος κάνω εγώ και πως κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά οπότε οποιοδήποτε tip είναι ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Τελευταία επεξεργασία από Arkelia : 20-05-11 στις 11:07
Ο χρήστης Arkelia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 20-05-11, 11:11   #2
Συντονιστής

Το avatar του χρήστη Ragnadriel

Ragnadriel
των Real Life

Περιοχή: Λυκαβηττός
Εικόνες: 471
Ragnadriel is just really niceRagnadriel is just really niceRagnadriel is just really niceRagnadriel is just really niceRagnadriel is just really nice
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Arkelia Εμφάνιση μηνυμάτων
Γειά χαρά!

Καταρχάς ξεκινώ με τη δήλωση πως είμαι Horde στον Silvermoon.
Και νόμιζα ότι οι μόνοι horde εκεί θα ήταν οι npc's πλέον!

Παράθεση:
Ναι κι όμως υπάρχουν και μάλιστα καταφέρνουμε και μαζευόμαστε για 10man raids. Μικρό το community, όλοι ξέρουν τον καθένα και τα νέα μαθαίνονται γρήγορα ανάμεσα στα 2-3 raiding guilds, στα πλάισια μιας ευγενούς άμιλλας για το ποιός θα είναι ο πρώτος που θα "καθαρίσει' κάποιο raid. Μέχρι στιγμής είμαστε στα 10/12 και πολύ περήφανοι για το πρώτο kill Cho'gall...

...ώσπου ξεκινήσαμε να προσπαθούμε στον Nefarian και το ηθικό μας μετά και το χθεσινοβραδινό φιάσκο έφτασε πιο βαθιά και από το Deepholm. Κάποιο άλλο guild έχει ήδη 12/12, πραγματικά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς πως μαζεύτηκαν και κάθισαν επί 9 ώρες και τα κατάφεραν. Το οτι δεν είμαστε και πρωτάρηδες και συνολικά έχουμε φάει περισσότερες από 9 ώρες μόνο για τον κύριο Nefarian μας κάνει φυσικά να σκεφτόμαστε "Γιατί αυτοί και όχι εμείς και τι σκ**α κάνουμε λάθος;".

Διαβάσαμε, είδαμε videos, η καλύτερη μας προσπάθεια χθες ήταν στα 5,6m hp άλλα εκεί που λες "έλα το 'χουμε τώρα επιτέλους" γίνεται μια στραβή και παρ' τους όλους κάτω. Ο ρόλος μου στο raid χθες ήταν να healάρω το τανκ της Onyxia και μετά το ίδιο τανκ με τα adds στην 3 φάση. Στις τελευταίες 4 προσπάθειες όμως είχα το εξής πρόβλημα: ένα lash tail κι ένα elecrocute και να' μαι κάτω. Άρχισα να αναρωτιέμαι αν κατα τύχη στα προηγούμενα tries είχα μείνει ζωντανή. Χρησιμοποιώ barskin όταν δεν είναι σε cd και πάντα είμαι full hp.

Tο p2 το έχουμε και στο p3 δεν νομίζω πως τα πάμε και άσχημα (φανταστείτε η προσπάθεια με το 5,6m ήταν όταν με έκαναν cr p1 και είχα μείνει χωρίς mana p3 πασχίζοντας να μαζέψω ό,τι μπορώ p2). Μιας και πολλές προτάσεις ακούστηκαν ανάμεσα στα πολλά κλάμματά μας χθες έχω να κάνω τις εξής ερωτήσεις:

Θα έπρεπε να σταματάνε οι dps λίγο πριν το elecrocute έτσι ώστε να είναι όλοι full hp ή υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε οι healers να έχουν καταφέρει να τους fullάρουν όλους ενδιάμεσα και τελικά το πρόβλημά μας είναι στο healing; Κάποια guilds συνεχίζουν το dps στον nefarian και στο p2 έτσι ώστε να έχουν ένα elecrocute στο p2, το συνιστάτε (προσωπικά δεν μου αρέσει σαν option γιατί p2 μπορώ να κάνω regen mana); Στο δικό σας raid πόσο hp έχει ο Nefarian όταν μπαίνετε στην p3; Ποιούς healers είχατε και πάνω σε ποιόν;

Συγνώμη για την κλάψα, πιστευώ πως κάποιο λάθος κάνω εγώ και πως κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά οπότε οποιοδήποτε tip είναι ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Το μόνο λάθος που μπορώ να πω ότι κάνεις είναι ότι τρως lash tail στο p3. Δεν ξέρω πως τοποθετείτε το boss, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να σε σφαλιαρίζει ενώ κινείσαι; Είτε εσύ πρέπει να κινείσαι πιο προσεκτικά, είτε το positioning πρέπει να βελτιωθεί ώστε να μην κινδυνεύεις. Aπό electrocute στο normal δεν θα έπρεπε να κινδυνεύετε τόσο πολύ, αν και συνιστώ την χρήση raid CD's για το καθένα όσο μπορείτε, και σιγουρευτείτε ότι έχετε και nature resistance aura.

Στο normal ναι, κάνουνε dps και ας τρώνε electrocute στο p2 και συμφέρει, αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στο healing. Για normal 10 λογικά ένας healer στο MT, ένας στο OT, και ένας κυριώς στο raid πρέπει να αρκεί, με λίγη αλληλοκάλυψη. Το raid πρέπει απλά να επιζήσει μέχρι και στο cracking του 10%, μετά απλά tank heals + win.

Λογικά πρέπει να έχετε αρκετό χρόνο ανάμεσα στα electrocutes για να κάνετε top up το raid. Μην φοβηθείτε να ζητήσετε την βοήθεια των dps στο healing (healing rains από κανέναν shaman, divine hymn από shadow priest, κτλ κτλ κτλ!). Για mana συνιστώ potion of concentration στο τέλος του p2., πριν σηκωθούνε τα adds και αρχίσει και το damage στο offtank. Βρείτε τα οι healers μεταξύ σας για κάποιο rotation να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτααααά!

Mission accomplished:

Τελευταία επεξεργασία από Ragnadriel : 20-05-11 στις 11:20
Ο χρήστης Ragnadriel δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 20-05-11, 11:24   #3
Νέο μέλος

Arkelia
των Cosa Nostra

EN-Silvermoon (PvE)
Προεπιλογή

Phase 3 δεν έχω lash tail, στο p1 ήταν το πρόβλημά μου στα τελευταία tries. Στο p3 το boss πάει στη μέση και εγώ με το τανκ πάμε γύρω γύρω στον εξωτερικό κύκλο. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
Νέα Μηνύματα 20-05-11, 11:31   #4
Συντονιστής

Το avatar του χρήστη Ragnadriel

Ragnadriel
των Real Life

Περιοχή: Λυκαβηττός
Εικόνες: 471
Ragnadriel is just really niceRagnadriel is just really niceRagnadriel is just really niceRagnadriel is just really niceRagnadriel is just really nice
Προεπιλογή

Παράθεση:
Phase 3 δεν έχω lash tail, στο p1 ήταν το πρόβλημά μου στα τελευταία tries. Στο p3 το boss πάει στη μέση και εγώ με το τανκ πάμε γύρω γύρω στον εξωτερικό κύκλο. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
A, ok. Απλά πρόσεχε το HP του nef για να ξέρεις πότε έρχεται το electrocute στο p1. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να πεθαίνουν οι healers στην onyxia, μην ανησυχείς : P.

Η τακτική αυτή για το p3 είναι και η ενδεικνυόμενη, και ουσιαστικά το αν θα πέσει το boss ή όχι εξαρτάται πρώτα απ'το add tank, και μετά απ'τους healers. Δεν νομίζω να έχω κάτι να προσθέσω, απλά καλή εκτέλεση χρειάζεται εκ μέρους σας. Aν υπάρχει καμία άλλη ερώτηση ευχαρίστως να απαντήσουμε. Good luck!

Mission accomplished:
Ο χρήστης Ragnadriel δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 20-05-11, 11:48   #5
Νέο μέλος

Arkelia
των Cosa Nostra

EN-Silvermoon (PvE)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Ragnadriel Εμφάνιση μηνυμάτων
A, ok. Απλά πρόσεχε το HP του nef για να ξέρεις πότε έρχεται το electrocute στο p1. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να πεθαίνουν οι healers στην onyxia, μην ανησυχείς : P.
Ευτυχώς έχουμε έναν πολυλογά στο ventrillo και κάθε 1% μας ανακοινώνει το hp του και φωνάζει "iiiiincomming" πριν το elecrocute. Ναι προσπαθώ να αποβάλλω το σύνδρομο του healer όπως το λέει ο άλλος druid: Κάνω heal τους άλλους και ξεχνάω εμένα

Iσως να μην ήταν και το ιδανικότερο setup χθες τώρα που το συζητάμε με τον Guild Master μου (άσχετο αλλά είναι από νότιο Αφρική αλλά λευκός, φοβερό; ).
Απαιτητικό boss αλλά έτσι πρέπει να είναι τα high end bosses. Ευχαριστώ και πάλι και θα δοκιμάσω το potion of concentration! Τώρα που έφυγε η κούραση είμαστε αισιόδοξοι πως θα πέσει την Κυριακη!

Καλή συνέχεια σε όλους μας!

Τελευταία επεξεργασία από Arkelia : 20-05-11 στις 11:52
Ο χρήστης Arkelia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 20-05-11, 15:03   #6
Ήρωας

Το avatar του χρήστη Ronniegr

ronniegr

EN-Genjuros (PvP)
Περιοχή: Din javla FITTA!!!
Εικόνες: 1
Ronniegr is on a distinguished road
Προεπιλογή

Για το P1 αμα εχετε priest ζητα του ενα PW:S πρην το 2ο electrocute στο p1. Στο πρωτο use barkskin, Στο 2ο PW:S. Ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να πεθανεις απο electrocute+πιθανο Ταil swipe (Στο heroic τουλαχιστον εγψ ετσι την βγαζω). Και ετσι θα εχεις και barkskin up στο transition Αμα εισαι ατυχος και παρεις τα πρωτα cinders.

Επισης οσον αφορα το Mana. Use concecration pot οπως ειπε ο ragna. Εγω μπενω στο p3 με γυρω στο 5% mana left. Αμα το tank κανει καλη δουλεια και τα adds κανουν reset τα stacks Τοτε δεν θα πρεπει να εχεις ιδιετερα mana problems. Απλα βαλε στο dbm σου να δειχνει το Electrocute timer ωστε οταν ειναι 1.5 secs left στο cast τοτε να castareis Healing touch. Στις υπολοιπες περιπτωσεις θα την βγαζεις με Nourish spams και περιστασιακα Ηealing touch (Δεδομενου οτι healereiς ενα απο τα 2 tanks)

Aυτα απο Druid PoV.

(\__/)
(='.'=) " Ἢ τὰν ἢ arctan "
(")_(")

A recent example of our potential - killed Sinestra 25man heroic after 16 wipes in total (first time we ever engaged her was at 15:55 o'clock, 2:42 hours later she was dead). - Group Therapy @ Ravencrest EU -
Ο χρήστης Ronniegr δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 20-05-11, 15:15   #7
Μαχητής

spiritcrush
των Devil May Cry

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
spiritcrush is on a distinguished road
Προεπιλογή

πάλι καλά που φτάσατε ph3...
εμείς είμαστε τόσο πολύ noobades που ακόμη ψάχνουμε τρόπο για το kite των adds phase 1....χαχαχαχα.
τέσπα καλή τύχη την Κυριακή...
Ο χρήστης spiritcrush δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις θέματα
Δεν μπορείς να στείλεις απαντήσεις
Δεν μπορείς να αποστείλεις συνημμένα
Δεν μπορείς να διορθώσεις τα μηνύματα σου

BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are σε λειτουργία
Pingbacks are σε λειτουργία
Refbacks are σε λειτουργία

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:53.

Σύστημα Forum: vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
WorldofWarcraft.GR (c) 2004-2011

Blizzard

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24