| | |||||||||||
| Χαλαρά... Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα. |
|
| LinkBack | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| | #1 |
| Ήρωας | Πλέον είμαι στην Β' Λυκείου και έχω αρχίσει και σοβαρά να σκέφτομαι σε ποια σχολή θα πάω και τη δουλειά θα κάνω. Ξέρω ότι θέλω να ασχοληθώ γενικά με υπολογιστές. Για ειδικότητα είμαι ανάμεσα σε Μηχανικός Υ/Η και προγραμματστής Video Game. Σχολές ξέρω ότι για Μηχανικός Η/Υ υπάρχουν και δημόσιες και ιδιοτηκές δυστυχώς όμως στην οικογένεια μου δεν έχουμε και πολλά λεφτά για να πληρώνουμε δίδακτρα σε ιδιωτηκές σχολές. Η ερώτηση μου είναι η εξής: υπάρχουν δημόσιες σχολές για προγραμματιστές video game και αν όχι τα δίδακτρα σε κάποια ιδιωτική σχολή πόσο περίπου είναι; Ψάχνω στο internet για δημόσιες αλλά τίποτα μόνο ιδιωτηκές βρίσκω.... Ρωτάω εσάς γιατί οι περισσότεροι είστε ή φοιτητές ή αποφοιτήσατε πρόσφατα και κάτι παραπάνω θα ξέρετε. Thanxx εκ των προτέρων
__________________ Στον τάφο μου επάνω μην βάλετε καντήλι μονάχα τηλεόραση να βλέπω το Τριφύλλι. Lord of the Rings Online Character's info: Lorien Elf Hunter Name: Argeniel Server: EN-Gilrain Τελευταία επεξεργασία από Darknik : 08-08-10 στις 23:00 |
| | |
| | #2 |
| Ήρωας | Ιδιωτικές σχολές δεν αξίζουν κατά τη γνώμη μου. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το προσωπικό σου διάβασμα σε όποια σχολή κι αν θα πας, το πόσο ασχολείσαι και ψάχνεσαι μόνος σου. Άλλωστε περισσότερο θα προτιμήσει κάποιος έναν που έχει ανοίξει ο κώλος του (sorry κιόλας Απ' όσο ξέρω (επειδή κάποτε το είχα ψάξει κι εγώ) στην Ελλάδα δεν υπάρχει δουλειά στο χώρο των video games (δεν βγαίνει άλλωστε και κάνα ελληνικό), δυστυχώς στον τομέα αυτό "κινούμαστε με αργούς και μεσογειακούς ρυθμούς προς αυτήν την κατεύθυνηση" (Ιστορία Κατεύθυνσης, σελίδα 42). Γενικά προγραμματιστής και μηχανικός Η/Υ είναι πάρα πολύ καλή δουλειά και με λεφτά, αρκεί να το γουστάρεις. Ακόμα και ΤΕΙ των 15.000 μορίων να βγάλεις μπορείς να βρεις καλή δουλειά αν είσαι καλός και ψάχνεσαι. Η top σχολή για μηχανικούς είναι φυσικά το τρανό Η.Μ.Μ.Υ.. Στην κορυφή των μορίων, με βαθμό πρόσβασης 19.5 Περίμενε λίγο μέχρι να βγουν οι φετινές βάσεις και πάρε ένα φυλλάδιο με όλες τις σχολές και τις βάσεις τους για να το κοιτάξεις. Αν σου αρέσουν οι υπολογιστές σου προτείνω να μην το παρατήσεις και να πας καρφί εκεί. Έχεις πάντως καιρό ακόμα. Ψάξε σε πολλά fora στο internet και αν μπορείς πέρνα κάμια βόλτα κι από σχολές που έχεις κατά νου να παρακολουθήσεις μάθημα. Υ.Γ.: Όταν είχα πάει στη Φιλοσοφική είχα ενθουσιαστεί φυσικά αλλά το κτήριο ήταν "προπολεμικό". Περάσαμε μετά με έναν φίλο μου -που είναι φοιτητής στο ΗΜΜΥ- έξω από τη σχολή του και έμεινα μαλάκας!! Φαίνεται φανταστική! Τεράστια αυλή, γεμάτη στα δέντρα και μέσα έχει ακόμα και τζακούζι για τους φοιτητές! (εμείς οι θεωρητικοί όμως δεν είμαστε υλιστές, είμαστε άνθρωποι του πνεύματος, δεν μας νοιάζει το κτήριο
__________________ R-A-F Music...#1 #2 Freddo espresso/cappuccino guide Έγκυρα e-mails της Blizzard και links που μπορείτε να εμπιστευτείτε! ![]() Get wet και Άκου την αλλιώς! ->http://liquidfm.gr/ Ψυχολογείν Τελευταία επεξεργασία από ckaelir : 09-08-10 στις 00:25 |
| | |
| | #3 |
| Ήρωας | Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Υ.Γ. καλή τύχη ckaelir στις πανελλήνιες και μακάρι να περάσεις εκεί που θες.
__________________ Στον τάφο μου επάνω μην βάλετε καντήλι μονάχα τηλεόραση να βλέπω το Τριφύλλι. Lord of the Rings Online Character's info: Lorien Elf Hunter Name: Argeniel Server: EN-Gilrain |
| | |
| | #4 |
| Ήρωας | Για υπολογιστές που ξέρω συγκεκριμένα, ακόμα και από ΤΕΙ (όσο underestimated κι αν θεωρείται) μπορείς να βρεις καλή δουλειά. Έχω συγγενικό παράδειγμα, ένας θείος μου 35 χρόνων που αν και από ΤΕΙ βρίσκεται σε πολύ καλή θέση στη δουλειά του και με καλά λεφτά. Έχεις 2 χρόνια ακόμα μέχρι το μηχανογραφικό, μη φοβού. ![]() Δίνε οπωσδήποτε βάση στα μαθήματα της κατεύθυνσης, αν και πολλά από την ύλη σου δεν εμφανίζονται του χρόνου, κάνεις εξάσκηση σε μαθηματικοφυσικές και εξασκείσαι στο να μπορείς να διαβάσεις για να μη δυσκολευτείς να συγκεντρώνεσαι του χρόνου. Άντε, επιτυχία! ![]() Υ.Γ.: Ψυχολογία στοχεύω, 17.800 πέρσυ. Thank you very much! |
| | |
| | #5 | |
| Νέο μέλος | Παράθεση:
![]() Εφιαλτης ειναι η ιστορια τα ηθελαν ολα παπαγαλια. Καλη τυχη και στους 2, και οσον αφορα την σχολη ειναι αρκετα καλη αλλα εγω δεν μπορουσα να την επιλεξω (Θεωρητικη ΦΤΓ) | |
| | |
| | #6 |
| Νέο μέλος | Ειπα να παρεμβω και εγω σε ολη την συζητηση. Τα περασα και εγω αυτα τα ψαξιματα και εχοντας και καποια μικρη πειρα στον εργασιακο τομεα θα σου ελεγα να σκεφτεις καποια πραγματα πριν αποφασισεις τι θελεις. Ας πουμε ,συμφωνω με τον/την φιλο/η ckaelir στο οτι ο προγραμματιστης Video games ειναι σε μεσαιωνικα ακομα βηματα στην ελλαδα..... Απο την αλλη ,ο μηχανικος Η/Υ αρχιζει να ερχεται σε εναν κορεσμο εαν δεν εχει ηδη ερθει για τον λογο που ειπατε και πιο πανω * και με 15.000 μορια μπορεις να βρεις δουλεια *. Οι μισθοι σε ελλαδα μερια ειναι περιπου σε γενικες γραμμες παντα οι ιδιοι. πες 1500-2500 Ευρω μεσα στις ακρες. επισης ουτε να σκεφτεσαι το 8ωρο εκτος αν θες κανα 1000 ευρω στην καλυτερη. Θες να περνας 10+ ωρες κοιτωντας κυκλωματα ή μια στην ουσια μαυρη οθονη (BIOS style) ? Εισαι κοινωνικος ή γουσταρεις μοναξια ? ( Γιατι οτι και να λεει στις τηλεορασεις κ.τ.λ . ο προγραμματισμος δεν ειναι και η κοινωνικοτερη δουλεια) Θελεις να εισαι υπαλληλος ή αφεντικο? Εισαι τεχνιτης? ( εννοωντας πιανουν τα χερια σου... η πιανεις το κατσαβιδι και τρεχει ο γειτονας? ) ειναι και αλλα πολλα ,ας μην σε κουρασω αλλο. Δυο παντως ειναι αυτα που λεγονται. *κανονες* αν θες να τους πεις ετσι. Κανε αυτο που πραγματικα θες και *παλεψε* να βγαλεις λεφτα μεσα απο αυτο Γινε τεχνικος και βγαλε λεφτα φτιαχνοντας αυτα που δεν εχεις και μαλλον ουτε προκειται. ( ακομα πιο απλα , η δουλεια με τα περισσοτερα φραγκα και την χειροτερη φημη ειναι μια Βοθρατζης , η δινεις 100 ή καντο μονος σου να σε δω ). ...... Ckaelir παιδο-ψυχολογια εχεις δει καθολου? Εξω ειναι ευρεως γνωστο και λενε οτι σιγα σιγα ερχεται κατα τα μερη μας. |
| | |
| | #7 |
| Ήρωας | Αντί να ψάχνεις και γενικά για σχολές γιατί δεν κοιτάς και τα προγράμματα σπουδών. Αρκετές σχολές πληροφορικής έχουν και κατεθύνσεις με μερικά μαθήματα γραφικών. Βασικά περισσότερο μετράει και το προσωπικό διάβασμα. Περισσότερα θα μάθεις μόνος σου, απλά η σχολή είναι εκεί για να σε βάλει σε ένα δρόμο. Εγώ είμαι στο Πα.Πει. και απο ότι ξέρω σε μια απο τις κατευθύνσεις έχει 2-3 μαθήματα σχετικά με τα γραφικά. Edit: Γενικά απο όσο ξέρω δημόσια σχολή πληροφορικής γύρω απο το gaming δεν υπάρχει. Αν μπεις σε μια σχολή πληροφορικής που θες εσύ και πάρεις και ένα-δύο βιβλιαράκια για opengl ή/και directx θα μάθεις αρκετά πράγματα.
__________________ Registry tweaks για improved latency[XP+Windows 7] ![]() Μαζί για το κλίμα! ΣΥ.Κ.Κ.Ν.Α. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Τελευταία επεξεργασία από xcyanx : 11-08-10 στις 01:41 |
| | |
| | #8 |
| Ήρωας | Θελω να πω στα παιδια που γραφουν φετος πανελληνιες ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ Αααα Mrk0k η ιστορια ειναι και γαμω τα μαθηματα εγω βεβαια δν την διαβαζα με αποτελεσμα να γραψω 7,5 |
| | |
| | #9 |
| Ήρωας | oh, hello there Mr.Successful. |
| | |
|
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |