Χαλαρά... Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα.

Επιστροφή   WorldofWarcraft.GR Forums > Περί ανέμων και υδάτων > Χαλαρά...

Προγραμματιστής Video Game
LinkBack Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Νέα Μηνύματα 08-08-10, 22:57   #1
Ήρωας

Το avatar του χρήστη Darknik

Foragon

EN-Kazzak (PvP)
Περιοχή: Απολλωνία, Σίφνος
Εικόνες: 38
Darknik is on a distinguished road
Προεπιλογή Προγραμματιστής Video Game

Πλέον είμαι στην Β' Λυκείου και έχω αρχίσει και σοβαρά να σκέφτομαι σε ποια σχολή θα πάω και τη δουλειά θα κάνω. Ξέρω ότι θέλω να ασχοληθώ γενικά με υπολογιστές. Για ειδικότητα είμαι ανάμεσα σε Μηχανικός Υ/Η και προγραμματστής Video Game. Σχολές ξέρω ότι για Μηχανικός Η/Υ υπάρχουν και δημόσιες και ιδιοτηκές δυστυχώς όμως στην οικογένεια μου δεν έχουμε και πολλά λεφτά για να πληρώνουμε δίδακτρα σε ιδιωτηκές σχολές. Η ερώτηση μου είναι η εξής: υπάρχουν δημόσιες σχολές για προγραμματιστές video game και αν όχι τα δίδακτρα σε κάποια ιδιωτική σχολή πόσο περίπου είναι; Ψάχνω στο internet για δημόσιες αλλά τίποτα μόνο ιδιωτηκές βρίσκω.... Ρωτάω εσάς γιατί οι περισσότεροι είστε ή φοιτητές ή αποφοιτήσατε πρόσφατα και κάτι παραπάνω θα ξέρετε. Thanxx εκ των προτέρων

Lord of the Rings Online Character's info: Lorien Elf Hunter
Name: Argeniel
Server: EN-Gilrain

Τελευταία επεξεργασία από Darknik : 08-08-10 στις 23:00
Ο χρήστης Darknik δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 09-08-10, 00:16   #2
Ήρωας

Το avatar του χρήστη ckaelir

Jestriz

EN-Lightning's Blade (PvP)
Περιοχή: Αιγάλεω
Εικόνες: 16
ckaelir has a spectacular aura aboutckaelir has a spectacular aura about
Προεπιλογή

Ιδιωτικές σχολές δεν αξίζουν κατά τη γνώμη μου. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το προσωπικό σου διάβασμα σε όποια σχολή κι αν θα πας, το πόσο ασχολείσαι και ψάχνεσαι μόνος σου. Άλλωστε περισσότερο θα προτιμήσει κάποιος έναν που έχει ανοίξει ο κώλος του (sorry κιόλας) να βγάλει τη σχολή από το σύστημα του δημοσίου παρά κάποιον που απλώς είχε λεφτά.

Απ' όσο ξέρω (επειδή κάποτε το είχα ψάξει κι εγώ) στην Ελλάδα δεν υπάρχει δουλειά στο χώρο των video games (δεν βγαίνει άλλωστε και κάνα ελληνικό), δυστυχώς στον τομέα αυτό "κινούμαστε με αργούς και μεσογειακούς ρυθμούς προς αυτήν την κατεύθυνηση" (Ιστορία Κατεύθυνσης, σελίδα 42).

Γενικά προγραμματιστής και μηχανικός Η/Υ είναι πάρα πολύ καλή δουλειά και με λεφτά, αρκεί να το γουστάρεις. Ακόμα και ΤΕΙ των 15.000 μορίων να βγάλεις μπορείς να βρεις καλή δουλειά αν είσαι καλός και ψάχνεσαι. Η top σχολή για μηχανικούς είναι φυσικά το τρανό Η.Μ.Μ.Υ.. Στην κορυφή των μορίων, με βαθμό πρόσβασης 19.5 Good luck there
Περίμενε λίγο μέχρι να βγουν οι φετινές βάσεις και πάρε ένα φυλλάδιο με όλες τις σχολές και τις βάσεις τους για να το κοιτάξεις. Αν σου αρέσουν οι υπολογιστές σου προτείνω να μην το παρατήσεις και να πας καρφί εκεί.

Έχεις πάντως καιρό ακόμα. Ψάξε σε πολλά fora στο internet και αν μπορείς πέρνα κάμια βόλτα κι από σχολές που έχεις κατά νου να παρακολουθήσεις μάθημα.

Υ.Γ.: Όταν είχα πάει στη Φιλοσοφική είχα ενθουσιαστεί φυσικά αλλά το κτήριο ήταν "προπολεμικό". Περάσαμε μετά με έναν φίλο μου -που είναι φοιτητής στο ΗΜΜΥ- έξω από τη σχολή του και έμεινα μαλάκας!! Φαίνεται φανταστική! Τεράστια αυλή, γεμάτη στα δέντρα και μέσα έχει ακόμα και τζακούζι για τους φοιτητές! (εμείς οι θεωρητικοί όμως δεν είμαστε υλιστές, είμαστε άνθρωποι του πνεύματος, δεν μας νοιάζει το κτήριο χιχιχιχιχιχιχι)

Τελευταία επεξεργασία από ckaelir : 09-08-10 στις 00:25
Ο χρήστης ckaelir δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 09-08-10, 03:01   #3
Ήρωας

Το avatar του χρήστη Darknik

Foragon

EN-Kazzak (PvP)
Περιοχή: Απολλωνία, Σίφνος
Εικόνες: 38
Darknik is on a distinguished road
Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Σαν πρώτη επιλογή είχα Μηχανικός Η/Υ και το είχα ψάξει. Ήξερα για το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το οποίο πέρυσι για να μπεις ήθελες 19.640 μόρια, το οποίο με δεδομένους τους τωρινούς μου βαθμούς είναι ακατόρθωτο, και επίσης για ΤΕΙ στην Αθήνα τα λιγότερα μόρια που χρειαζόσουν για να μπεις ήταν 17.500(νομίζω) τιμή την οποία με λίγο παραπάνω διάβασμα την φτάνω και την ξεπερνάω. Για δουλεία ξέρω πως είναι δύσκολο πολύ να βρεις σαν Προγραμματιστής Video Games στην Ελλάδα και ήταν και ένας λόγος για τον οποίο έχω σαν προτίμηση το Μηχανικός Η/Υ μια δουλειά πολύ χρήσιμη στα χρόνια που είμαστε που ο κάθε ένας έχει τουλάχιστον 1-2 υπολογιστές σπίτι του, επίσης εδώ στη Σίφνο υπάρχει 1 όλος κι' όλος ο οποίος δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα ο άνθρωπος . Λοιπόν έχω ένα ακόμα χρόνο να το ψάξω και να αποφασίσω.

Υ.Γ. καλή τύχη ckaelir στις πανελλήνιες και μακάρι να περάσεις εκεί που θες.

Lord of the Rings Online Character's info: Lorien Elf Hunter
Name: Argeniel
Server: EN-Gilrain
Ο χρήστης Darknik δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 09-08-10, 03:19   #4
Ήρωας

Το avatar του χρήστη ckaelir

Jestriz

EN-Lightning's Blade (PvP)
Περιοχή: Αιγάλεω
Εικόνες: 16
ckaelir has a spectacular aura aboutckaelir has a spectacular aura about
Προεπιλογή

Για υπολογιστές που ξέρω συγκεκριμένα, ακόμα και από ΤΕΙ (όσο underestimated κι αν θεωρείται) μπορείς να βρεις καλή δουλειά. Έχω συγγενικό παράδειγμα, ένας θείος μου 35 χρόνων που αν και από ΤΕΙ βρίσκεται σε πολύ καλή θέση στη δουλειά του και με καλά λεφτά.
Έχεις 2 χρόνια ακόμα μέχρι το μηχανογραφικό, μη φοβού.
Δίνε οπωσδήποτε βάση στα μαθήματα της κατεύθυνσης, αν και πολλά από την ύλη σου δεν εμφανίζονται του χρόνου, κάνεις εξάσκηση σε μαθηματικοφυσικές και εξασκείσαι στο να μπορείς να διαβάσεις για να μη δυσκολευτείς να συγκεντρώνεσαι του χρόνου.
Άντε, επιτυχία!

Υ.Γ.: Ψυχολογία στοχεύω, 17.800 πέρσυ. Thank you very much!
Ο χρήστης ckaelir δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 09-08-10, 12:46   #5
Νέο μέλος

Το avatar του χρήστη Mrk0k

Nansi

EN-Eonar (PvE)
Mrk0k is on a distinguished road
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ckaelir Εμφάνιση μηνυμάτων
Ιδιωτικές σχολές δεν αξίζουν κατά τη γνώμη μου. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το προσωπικό σου διάβασμα σε όποια σχολή κι αν θα πας, το πόσο ασχολείσαι και ψάχνεσαι μόνος σου. Άλλωστε περισσότερο θα προτιμήσει κάποιος έναν που έχει ανοίξει ο κώλος του (sorry κιόλας) να βγάλει τη σχολή από το σύστημα του δημοσίου παρά κάποιον που απλώς είχε λεφτά.

Απ' όσο ξέρω (επειδή κάποτε το είχα ψάξει κι εγώ) στην Ελλάδα δεν υπάρχει δουλειά στο χώρο των video games (δεν βγαίνει άλλωστε και κάνα ελληνικό), δυστυχώς στον τομέα αυτό "κινούμαστε με αργούς και μεσογειακούς ρυθμούς προς αυτήν την κατεύθυνηση" (Ιστορία Κατεύθυνσης, σελίδα 42).

Γενικά προγραμματιστής και μηχανικός Η/Υ είναι πάρα πολύ καλή δουλειά και με λεφτά, αρκεί να το γουστάρεις. Ακόμα και ΤΕΙ των 15.000 μορίων να βγάλεις μπορείς να βρεις καλή δουλειά αν είσαι καλός και ψάχνεσαι. Η top σχολή για μηχανικούς είναι φυσικά το τρανό Η.Μ.Μ.Υ.. Στην κορυφή των μορίων, με βαθμό πρόσβασης 19.5 Good luck there
Περίμενε λίγο μέχρι να βγουν οι φετινές βάσεις και πάρε ένα φυλλάδιο με όλες τις σχολές και τις βάσεις τους για να το κοιτάξεις. Αν σου αρέσουν οι υπολογιστές σου προτείνω να μην το παρατήσεις και να πας καρφί εκεί.

Έχεις πάντως καιρό ακόμα. Ψάξε σε πολλά fora στο internet και αν μπορείς πέρνα κάμια βόλτα κι από σχολές που έχεις κατά νου να παρακολουθήσεις μάθημα.

Υ.Γ.: Όταν είχα πάει στη Φιλοσοφική είχα ενθουσιαστεί φυσικά αλλά το κτήριο ήταν "προπολεμικό". Περάσαμε μετά με έναν φίλο μου -που είναι φοιτητής στο ΗΜΜΥ- έξω από τη σχολή του και έμεινα μαλάκας!! Φαίνεται φανταστική! Τεράστια αυλή, γεμάτη στα δέντρα και μέσα έχει ακόμα και τζακούζι για τους φοιτητές! (εμείς οι θεωρητικοί όμως δεν είμαστε υλιστές, είμαστε άνθρωποι του πνεύματος, δεν μας νοιάζει το κτήριο χιχιχιχιχιχιχι)
Νομιζω πως ειναι "με ρυθμους αργους, μεσογειακους προς την ιδια κατευθυνση"
Εφιαλτης ειναι η ιστορια τα ηθελαν ολα παπαγαλια.
Καλη τυχη και στους 2, και οσον αφορα την σχολη ειναι αρκετα καλη αλλα εγω δεν μπορουσα να την επιλεξω (Θεωρητικη ΦΤΓ)
Νέα Μηνύματα 10-08-10, 04:41   #6
Νέο μέλος

Το avatar του χρήστη Geoxan

Tokso

EN-Bloodfeather (PvP)
Geoxan is on a distinguished road
Προεπιλογή

Ειπα να παρεμβω και εγω σε ολη την συζητηση.
Τα περασα και εγω αυτα τα ψαξιματα και εχοντας και καποια μικρη πειρα στον εργασιακο τομεα θα σου ελεγα να σκεφτεις καποια πραγματα πριν αποφασισεις τι θελεις.

Ας πουμε ,συμφωνω με τον/την φιλο/η ckaelir στο οτι ο προγραμματιστης Video games ειναι σε μεσαιωνικα ακομα βηματα στην ελλαδα.....
Απο την αλλη ,ο μηχανικος Η/Υ αρχιζει να ερχεται σε εναν κορεσμο εαν δεν εχει ηδη ερθει για τον λογο που ειπατε και πιο πανω * και με 15.000 μορια μπορεις να βρεις δουλεια *.
Οι μισθοι σε ελλαδα μερια ειναι περιπου σε γενικες γραμμες παντα οι ιδιοι.
πες 1500-2500 Ευρω μεσα στις ακρες.
επισης ουτε να σκεφτεσαι το 8ωρο εκτος αν θες κανα 1000 ευρω στην καλυτερη.

Θες να περνας 10+ ωρες κοιτωντας κυκλωματα ή μια στην ουσια μαυρη οθονη (BIOS style) ?
Εισαι κοινωνικος ή γουσταρεις μοναξια ? ( Γιατι οτι και να λεει στις τηλεορασεις κ.τ.λ . ο προγραμματισμος δεν ειναι και η κοινωνικοτερη δουλεια)
Θελεις να εισαι υπαλληλος ή αφεντικο?
Εισαι τεχνιτης? ( εννοωντας πιανουν τα χερια σου... η πιανεις το κατσαβιδι και τρεχει ο γειτονας? )
ειναι και αλλα πολλα ,ας μην σε κουρασω αλλο.

Δυο παντως ειναι αυτα που λεγονται.
*κανονες* αν θες να τους πεις ετσι.

Κανε αυτο που πραγματικα θες και *παλεψε* να βγαλεις λεφτα μεσα απο αυτο

Γινε τεχνικος και βγαλε λεφτα φτιαχνοντας αυτα που δεν εχεις και μαλλον ουτε προκειται.
( ακομα πιο απλα ,
η δουλεια με τα περισσοτερα φραγκα και την χειροτερη φημη ειναι μια
Βοθρατζης , η δινεις 100 ή καντο μονος σου να σε δω ).

...... Ckaelir παιδο-ψυχολογια εχεις δει καθολου?
Εξω ειναι ευρεως γνωστο και λενε οτι σιγα σιγα ερχεται κατα τα μερη μας.
Ο χρήστης Geoxan δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 11-08-10, 01:30   #7
Ήρωας

Το avatar του χρήστη xcyanx

Patriarch

EN-Executus (PvP)
Εικόνες: 2
xcyanx will become famous soon enoughxcyanx will become famous soon enough
Προεπιλογή

Αντί να ψάχνεις και γενικά για σχολές γιατί δεν κοιτάς και τα προγράμματα σπουδών. Αρκετές σχολές πληροφορικής έχουν και κατεθύνσεις με μερικά μαθήματα γραφικών. Βασικά περισσότερο μετράει και το προσωπικό διάβασμα. Περισσότερα θα μάθεις μόνος σου, απλά η σχολή είναι εκεί για να σε βάλει σε ένα δρόμο. Εγώ είμαι στο Πα.Πει. και απο ότι ξέρω σε μια απο τις κατευθύνσεις έχει 2-3 μαθήματα σχετικά με τα γραφικά.

Edit: Γενικά απο όσο ξέρω δημόσια σχολή πληροφορικής γύρω απο το gaming δεν υπάρχει. Αν μπεις σε μια σχολή πληροφορικής που θες εσύ και πάρεις και ένα-δύο βιβλιαράκια για opengl ή/και directx θα μάθεις αρκετά πράγματα.

Τελευταία επεξεργασία από xcyanx : 11-08-10 στις 01:41
Ο χρήστης xcyanx δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 14-08-10, 12:59   #8
Ήρωας

Το avatar του χρήστη treloorc

Da Rla Di
των Rla DA DA

Περιοχή: Ρουμελη
Εικόνες: 1
treloorc is on a distinguished road
Προεπιλογή

Θελω να πω στα παιδια που γραφουν φετος πανελληνιες ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ πλακα κανω.Μην κοιτατε τις βασεις του 2009 γιατι τοτε επεσαν γελοια θεματα και περασαν ολοι καθε αποτυχημενος.Κοιταξτε τις βασεις φετος που εδωσα εγω πανελληνιες.Και μην στοχευεται για ψηλα κρατηστε χαμηλους τονους μην παθετε οπως επαθαν μερικα παιδια που ελεγαν εγω θα παω νομικη και εβγαλαν 13κ μορια.

Αααα Mrk0k η ιστορια ειναι και γαμω τα μαθηματα εγω βεβαια δν την διαβαζα με αποτελεσμα να γραψω 7,5 αλλα αν μου δωσεις να διαβασω ιστορια για μενα μονο τοτε ναι.
Ο χρήστης treloorc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 14-08-10, 13:25   #9
Ήρωας

Το avatar του χρήστη RaZZoR

Canopener
των Espada

EN-Saurfang (PvE)
Περιοχή: La Mia
RaZZoR is on a distinguished road
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο treloorc Εμφάνιση μηνυμάτων
Μην κοιτατε τις βασεις του 2009 γιατι τοτε επεσαν γελοια θεματα και περασαν ολοι καθε αποτυχημενος.Κοιταξτε τις βασεις φετος που εδωσα εγω πανελληνιες.
oh, hello there Mr.Successful.

RaZZoR - lv85 Human Rogue
Canopener - lv85 Troll Rogue
Ο χρήστης RaZZoR δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 14-08-10, 14:34   #10
Ήρωας

Το avatar του χρήστη treloorc

Da Rla Di
των Rla DA DA

Περιοχή: Ρουμελη
Εικόνες: 1
treloorc is on a distinguished road
Προεπιλογή

Γιατι ρε Razzor ψεματα λεω τα θεματα περυση ηταν για τον @@ και ο ποιο κουλος εγραφε.
Ο χρήστης treloorc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις θέματα
Δεν μπορείς να στείλεις απαντήσεις
Δεν μπορείς να αποστείλεις συνημμένα
Δεν μπορείς να διορθώσεις τα μηνύματα σου

BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are σε λειτουργία
Pingbacks are σε λειτουργία
Refbacks are σε λειτουργία

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:28.

Σύστημα Forum: vBulletin
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
WorldofWarcraft.GR (c) 2004-2011

Blizzard

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23