Χαλαρά... Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα.


Επιστροφή   WorldofWarcraft.GR Forums > Περί ανέμων και υδάτων > Χαλαρά...


Freddo espresso/cappuccino guide
LinkBack Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Νέα Μηνύματα 11-07-10, 16:08   #1
Ήρωας
 
Το avatar του χρήστη ckaelir
 



Jestriz


EN-Lightning's Blade (PvP)
Εγγραφή: 25-10-2008
Περιοχή: Αιγάλεω
Μηνύματα: 809
Εικόνες: 16
ckaelir has a spectacular aura aboutckaelir has a spectacular aura about
Προεπιλογή Για τον τέλειο freddo espresso/cappuccino

Μόλις αυτές τις ημέρες ολοκλήρωσα τις πολύωρες αναζητήσεις στο net και τις κατασκοπεύσεις στις καφετέρειες και κατέφερα να φτιάξω τον τέλειο Freddo Cappuccino! Ευκαιρία λοιπόν να σας μυήσω στην τέχνη του freddo!

Κατ' αρχήν να διευκρινιστεί ότι δεν υφίσταται καφές cappuccino, είναι ο espresso με γάλα. Οι διάφοροι cappuccino που πουλάνε στα καταστήματα δεν είναι παρά espresso με λακτόζη σε σκόνη.

Για τον καφέ

Απαραίτητα υλικά:
  1. Καφές espresso ή cappuccino
  2. Ζάχαρη
  3. Περίπου 10 παγάκια
  4. Νερό

Απαραίτητα σκεύη:
  1. Καφετιέρα για espresso ή μπρύκι ή βραστήρας ή μάτι κουζίνας
  2. Ένα φλιτζάνι
  3. Ένα ποτήρι μεγάλο για τον καφέ

Εκτέλεση:
    • Αν έχουμε καφετιέρα και καφέ που χρειάζεται καφετιέρα φτιάχνουμε έναν espresso με όση ζάχαρη θέλουμε σε ένα φλιτζάνι (όχι κούπα).
    • Αν δεν έχουμε καφετιέρα φροντίζουμε να αγοράσουμε καφέ που φτιάχνεται με ζεστό νερό. Εκτελούμε προσεκτικά τις αναγραφόμενες στη συσκευασία οδηγίες. Ζεσταίνουμε δηλαδή το νερό στο μπρύκι μέχρι τους 80°C (το να νερό ίσα να έχει αρχίσει να "ταράζεται"). Βάζουμε στο φλυτζάνι την απαιτούμενη ποσότητα καφέ και την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης. Συνήθως οι cappuccino λένε 3-4 κουταλάκια καφέ ενώ οι espresso 1 κουταλάκι καφέ.
  1. Στο μεγάλο ποτήρι ρίχνουμε τα παγάκια. Αν έχετε σχετικά μεγάλα παγάκια θα χρειαστεί να ρίξετε 7-8. Εάν έχετε μικρότερα τότε θα ρίξετε παραπάνω, περίπου 10-11. Θα πρέπει τα παγάκια να γεμίζουν το 75% του ποτηριού.
  2. Ρίχνουμε τον καφέ από το φλιτζάνι στο ποτήρι και ανακατεύουμε δυνατά με ένα κουτάλι. Προσοχή! Καίει. Τα παγάκια πρέπει να είναι τόσα ώστε ο καφές να γίνει πολύ παγωμένος, όχι απλώς δροσερός. Φτιάξαμε τον καφέ σε φλιτζάνι διότι τα παγάκια που λιώνουν θα έκαναν τον καφέ νερομπλουμπλούκι αν υπήρχε ήδη αρκετό νερό λόγω του μεγέθους της κούπας.

Μέχρι τώρα έχουμε έναν ωραιότατο, δροσερό και λαχταριστό freddo. Αν τον φτιάξαμε με καφέ espresso έχουμε έναν freddo espresso κι αν τον φτιάξαμε με καφέ cappuccino έχουμε έναν freddo cappuccino (λόγω της λακτόζης σε σκόνη που υπήρχε στον καφέ). Ωστόσο το ποτήρι είναι κατά 10-15% άδειο.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον freddo espresso συμπληρώνουμε με σαντιγύ ενώ αν βάλουμε κρύο αφρόγαλα τον έχουμε μετατρέψει σε freddo cappuccino.
Αν έχουμε freddo cappuccino (εξ αιτίας της σε σκόνη λακτόζης) μπορούμε να συμπληρώσουμε είτε με σαντυγί ή με κρύο αφρόγαλα. Με αφρόγαλα θα γίνει κάπως πιο έντονη η γεύση του γάλακτος, όμως εγώ αγαπώ γάλα οπότε τον φτιάχνω έτσι Thumbs up όσοι γουστάρουμε γάλα στον καφέ!

Για το κρύο αφρόγαλα

Απαραίτητα υλικά:
  1. Γάλα εβαπορέ (κατά προτίμηση όχι το πυχτό γάλα σε χάρτινη συσκευασία, στυλ Nounou Family, αλλά αυτό στην κυλινδρική μεταλλική συσκευασία. Δεν έχει σημασία η μάρκα).
  2. Νερό
  3. Ένα παγάκι
  4. Ζάχαρη (προαιρετικά)

Απαραίτητα Σκεύη:
  1. Ένα μεγάλο ποτήρι ή μια μεγάλη κούπα
  2. Μηχανή ή μιξεράκι του φραπέ (το βζιν-βζιν) ή shaker. Κατά προτίμηση, χρησιμοποιείστε τη μηχανή του φραπέ.

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε στο ποτήρι
    • Μία μεζούρα* νερό
    • Μία μεζούρα* γάλα (λιγάκι περισσότερο από το νερό όμως)
    • Ένα παγάκι
    • Ένα-τρία κουταλάκια ζάχαρη (προαιρετικά). Αν θέλουμε να μοιάζει περισσότερο με κρέμα προσθέτουμε και ζάχαρη, το ιδανικό είναι τρία κουταλάκια.
  2. Χτυπάμε με το μιξεράκι βαθιά, στο εσωτερικό του "μίγματος" για 20-30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια στην επιφάνεια για 2 περίπου λεπτά. Θυμίζει τον τρόπο που φτιάχνουμε φραπέ. Το μυστικό είναι να χτυπάτε στην επιφάνεια της κρέμας μετά τα 30 δευτερόλεπτα και να μη συνεχίσετε στο εσωτερικό. Αν τα υλικά είχαν γεμίσει το 1/4 του ποτηριού τότε μετά το χτύπημα το αφρόγαλα θα κοντεύει να ξεχειλίσει.
  3. Χύνουμε στο ποτήρι με τον καφέ το αφρόγαλα και απολαμβάνουμε
  4. Προσθέτουμε κανελίτσα για το άρωμα

Διευκρινίσεις:
  1. Μεζούρα εννοώ μια συγκεκριμένη ποσότητα που εσείς θα ορίσετε. Κάθε φορά μπορεί να είναι διαφορετική ωστόσο πρέπει να συμφωνεί αναλογικά το νερό με το γαλά. Καλό θα ήταν το γάλα να είναι λίγο περισσότερο από το νερό.
  2. Το αφρόγαλα βγαίνει τέλειο και χωρίς ζαχάρη. Με ζάχαρη είναι γλυκό οπότε πιο ευχάριστο στην κατανάλωση. Οπτικά, είναι ηδονικό με ή χωρίς ζάχαρη.
  3. Το συγκεκριμένο αφρόγαλα δεν "πέφτει" όταν το βάζετε στον καφέ.
  4. Μην φτιάξετε ζεστό αφρόγαλα με την καφετιέρα, δεν κάνει για freddo.

Σκεύη για πλύσιμο:
  1. Χωρίς Αφρόγαλα:
    • 1 Ποτήρι (αφού πιούμε τον καφέ)
    • 1 Φλιτζάνι
    • 1 Κουταλάκι
    • Συνολικά: 3 σκεύη
  2. Με Αφρόγαλα:
    • 2 Ποτήρια (το ένα αφού πιούμε τον καφε)
    • 1 Φλιτζάνι
    • 1 Κουταλάκι
    • 1 Shaker ή Ξέπλυμα το μιξεράκι
    • Συνολικά: 5 σκεύη ή 4 σκεύη και ένα για ξέπλυμα

Freddo cappuccino με αφρόγαλα χωρίς ζάχαρη (shot 17/07/2010):

Πάτα στην εικόνα για να ανοίξει σε πλήρης μέγεθος.
Ιδιαίτερα κρεμώδης υφή του αφρογάλακτος και είναι φοβερό! Ο σημερινός ήταν πραγματικά όλα τα λεφτά

Σύντομα θα προσθέσω φωτογραφία με αφρόγαλα με ζάχαρη.

~Article Expansion~

Αν τη βρίσκετε με το γάλα ή βαριέστε να φτιάξετε αφρόγαλα ή τελοσπάντων σας αρέσει ο latte βρε αδερφέ, συνεχίστε να διαβάζετε.

Εγκυκλοπαιδικές γνώσεις: Ο καφές latte (caffellatte) σημαίνει καφές με γάλα, από την ιταλική λέξη latte=γάλα. Φτιάχνεται και ζεστός και κρύος. Θα ασχοληθούμε τον κρύο.

ON ON CAFFE LATTE FREDDO!

(Κατ' ουσίαν ακολουθούμε τα παραπάνω βήματα για freddo.)

Για τον καφέ

Απαραίτητα υλικά:
  1. Καφές espresso ή cappuccino
  2. Ζάχαρη
  3. Περίπου 10 παγάκια
  4. Νερό

Απαραίτητα σκεύη:
  1. Καφετιέρα για espresso ή μπρύκι ή βραστήρας ή μάτι κουζίνας
  2. Ένα φλιτζάνι
  3. Ένα ποτήρι μεγάλο για τον καφέ

Εκτέλεση:
    • Αν έχουμε καφετιέρα και καφέ που χρειάζεται καφετιέρα φτιάχνουμε έναν espresso με όση ζάχαρη θέλουμε σε ένα φλιτζάνι (όχι κούπα).
    • Αν δεν έχουμε καφετιέρα φροντίζουμε να αγοράσουμε καφέ που φτιάχνεται με ζεστό νερό. Εκτελούμε προσεκτικά τις αναγραφόμενες στη συσκευασία οδηγίες. Ζεσταίνουμε δηλαδή το νερό στο μπρύκι μέχρι τους 80°C (το να νερό ίσα να έχει αρχίσει να "ταράζεται"). Βάζουμε στο φλυτζάνι την απαιτούμενη ποσότητα καφέ και την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης. Συνήθως οι cappuccino λένε 3-4 κουταλάκια καφέ ενώ οι espresso 1 κουταλάκι καφέ.
  1. Στο μεγάλο ποτήρι ρίχνουμε τα παγάκια. Αν έχετε σχετικά μεγάλα παγάκια θα χρειαστεί να ρίξετε 7-8. Εάν έχετε μικρότερα τότε θα ρίξετε παραπάνω, περίπου 10-11. Θα πρέπει τα παγάκια να γεμίζουν το 75% του ποτηριού.
  2. Ρίχνουμε τον καφέ από το φλιτζάνι στο ποτήρι και ανακατεύουμε δυνατά με ένα κουτάλι. Προσοχή! Καίει. Τα παγάκια πρέπει να είναι τόσα ώστε ο καφές να γίνει πολύ παγωμένος, όχι απλώς δροσερός. Φτιάξαμε τον καφέ σε φλιτζάνι διότι τα παγάκια που λιώνουν θα έκαναν τον καφέ νερομπλουμπλούκι αν υπήρχε ήδη αρκετό νερό λόγω του μεγέθους της κούπας.

Μέχρι τώρα έχουμε έναν ωραιότατο, δροσερό και λαχταριστό freddo. Αν τον φτιάξαμε με καφέ espresso έχουμε έναν freddo espresso κι αν τον φτιάξαμε με καφέ cappuccino έχουμε έναν freddo cappuccino (λόγω της λακτόζης σε σκόνη που υπήρχε στον καφέ). Ωστόσο το ποτήρι είναι κατά ¾ γεμάτο.

Για να γίνει Latte

Απαραίτητα υλικά:
  1. Γάλα φρέσκο ή διαρκείας (όχι εβαπορέ)

Εκτέλεση:
  1. Με το γάλα συμπληρώνουμε το ¼ του ποτηριού που έχει μείνει άδειο.
  2. Ανακατεύουμε.
  3. Απολαμβάνουμε!

Σκεύη για πλύσιμο:
  • 1 Ποτήρι (αφού πιούμε τον καφέ)
  • 1 Φλιτζάνι
  • 1 Κουταλάκι
  • Συνολικά: 3 σκεύη

Πιο εύκολο, πιο γρήγορο κι εξίσου απολαυστικό!

Πάτα στην εικόνα για να ανοίξει σε πλήρης μέγεθος.

Τελευταία επεξεργασία από ckaelir : 19-09-10 στις 17:03 Αιτία: Προσθήκη Latte
Ο χρήστης ckaelir δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 11-07-10, 17:05   #2
Ήρωας
 
Το avatar του χρήστη norone
 



Norone
των Seven Sins

EN-Genjuros (PvP)
Εγγραφή: 29-07-2009
Περιοχή: Γαλάτσι
Μηνύματα: 432
norone is on a distinguished road
Προεπιλογή

χρησιμο.μονο φραπε και ελληνικο ξερω ενω μ αρεσει ο espresso πιο πολυ..!αν βρεις και καμια οδηγια πως να φτιαχνεται χωρις να πρεπει να μετακινηθω απτο pc θα βοηθουσες πολυ
__________________
"Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι διότι εμείς καθόμαστε γονατιστοί" - Pierre-Joseph Proudhon
Retribution Paladin Guide (PvE)
Ο χρήστης norone δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 11-07-10, 17:18   #3
Ήρωας
 
Το avatar του χρήστη ckaelir
 



Jestriz


EN-Lightning's Blade (PvP)
Εγγραφή: 25-10-2008
Περιοχή: Αιγάλεω
Μηνύματα: 809
Εικόνες: 16
ckaelir has a spectacular aura aboutckaelir has a spectacular aura about
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο norone Εμφάνιση μηνυμάτων
χρησιμο.μονο φραπε και ελληνικο ξερω ενω μ αρεσει ο espresso πιο πολυ..!αν βρεις και καμια οδηγια πως να φτιαχνεται χωρις να πρεπει να μετακινηθω απτο pc θα βοηθουσες πολυ
Άνοιξα το thread κατά λάθος μια ώρα πριν με κάτι κουμπάκια που πατήθηκαν ενώ δεν το είχα ολοκληρώσει Τώρα είναι full. Sorry about that.

Hmmm χωρίς να πρέπει να μετακινηθείς από το pc you say... Δείξε το thread σε κάποιον που μένετε μαζί (γονείς, συμβία, συγκάτοικος or whatever) και ζήτα του να σου φτιάξει
Ο χρήστης ckaelir δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 11-07-10, 17:30   #4
Μαχητής
 
Το avatar του χρήστη Atriex
 
Εγγραφή: 25-10-2008
Μηνύματα: 31
Atriex is on a distinguished road
Προεπιλογή

μμμ... υπέροχος μου βγήκε , τη δροσιά του να 'χεις , Πολύ ωραίος οδηγός !!


(με κάτι τέτοιο άραγε να μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή για τα μπέτα κλειδιά ; )
Ο χρήστης Atriex δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 11-07-10, 17:34   #5
High Warlord
 
Το avatar του χρήστη mrunbox
 
Εγγραφή: 08-08-2009
Περιοχή: Azeroth
Μηνύματα: 506
Εικόνες: 182
mrunbox will become famous soon enoughmrunbox will become famous soon enough
Προεπιλογή

Oh my dear Jesus.. Respect !! xD
Ο χρήστης mrunbox δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 11-07-10, 17:34   #6
Ήρωας
 
Το avatar του χρήστη norone
 



Norone
των Seven Sins

EN-Genjuros (PvP)
Εγγραφή: 29-07-2009
Περιοχή: Γαλάτσι
Μηνύματα: 432
norone is on a distinguished road
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ckaelir Εμφάνιση μηνυμάτων
Hmmm χωρίς να πρέπει να μετακινηθείς από το pc you say... Δείξε το thread σε κάποιον που μένετε μαζί (γονείς, συμβία, συγκάτοικος or whatever) και ζήτα του να σου φτιάξει
γονεις?αν τους δειξω κατι τετοιο θα φαω τρελο κυνηγι
__________________
"Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι διότι εμείς καθόμαστε γονατιστοί" - Pierre-Joseph Proudhon
Retribution Paladin Guide (PvE)
Ο χρήστης norone δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 11-07-10, 17:39   #7
Μαχητής
 



spiritcrush
των Devil May Cry

Εγγραφή: 07-05-2009
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μηνύματα: 69
spiritcrush is on a distinguished road
Προεπιλογή

φιλε μου μπράβο για την προσπάθεια.
αποτι κατάλαβα τα παραπάνω αναφέρονται σε καφέ που κάνεις σπίτι κ όχι σε μαγαζί, καθώς τα περισσότερα που λές είναι λάθος.


όσο για το κρύο αφρόγ, λυπάμαι που θα σε απογουτεύσω αλλα είναι εντελώς λάθος. το μοναδικό γάλα που πρεπει να χρησιμοποιησεις για την παρασκευή του ειναι το νουνου family πρασινο χαρτινο κουτι... με λιγα λογια το φρεσκο γαλα οπωσ λεμε οι περισσοτεροι.
το εβαπορέ στον espresso απλώς ξέχνα το.το μοναδικό που θα καταφέρεις είναι να καταστρέψεις τον καφέ.
αν θελήσεις πληροφορίες μπορώ να σε βοηθήσω καθώς ειμαι fan του espresso και εχω δικο μου μαγαζι στο οποιο δουλευω κιολας τα πρωινα.
Ο χρήστης spiritcrush δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 11-07-10, 18:06   #8
Μαχητής
 
Το avatar του χρήστη Atriex
 
Εγγραφή: 25-10-2008
Μηνύματα: 31
Atriex is on a distinguished road
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο spiritcrush Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλε μου μπράβο για την προσπάθεια.
αποτι κατάλαβα τα παραπάνω αναφέρονται σε καφέ που κάνεις σπίτι κ όχι σε μαγαζί, καθώς τα περισσότερα που λές είναι λάθος.


όσο για το κρύο αφρόγ, λυπάμαι που θα σε απογουτεύσω αλλα είναι εντελώς λάθος. το μοναδικό γάλα που πρεπει να χρησιμοποιησεις για την παρασκευή του ειναι το νουνου family πρασινο χαρτινο κουτι... με λιγα λογια το φρεσκο γαλα οπωσ λεμε οι περισσοτεροι.
το εβαπορέ στον espresso απλώς ξέχνα το.το μοναδικό που θα καταφέρεις είναι να καταστρέψεις τον καφέ.
αν θελήσεις πληροφορίες μπορώ να σε βοηθήσω καθώς ειμαι fan του espresso και εχω δικο μου μαγαζι στο οποιο δουλευω κιολας τα πρωινα.
Ίσως να είναι λάθος ίσως να είναι σωστό - ο καθένας δοκιμάζει αν δε του αρέσει δε ξανά φτιάχνει - προσωπικά το λάτρεψα , εξάλλου και ο φραπές... από "λάθος" εφευρέθηκε
Ο χρήστης Atriex δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 11-07-10, 18:17   #9
Ήρωας
 
Το avatar του χρήστη ckaelir
 



Jestriz


EN-Lightning's Blade (PvP)
Εγγραφή: 25-10-2008
Περιοχή: Αιγάλεω
Μηνύματα: 809
Εικόνες: 16
ckaelir has a spectacular aura aboutckaelir has a spectacular aura about
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Atriex Εμφάνιση μηνυμάτων
Ίσως να είναι λάθος ίσως να είναι σωστό - ο καθένας δοκιμάζει αν δε του αρέσει δε ξανά φτιάχνει - προσωπικά το λάτρεψα , εξάλλου και ο φραπές... από "λάθος" εφευρέθηκε
Χαχαχα σωστός

@Spiritcrush, σίγουρα δεν είμαι ειδήμων ούτε προσπαθώ να το παίξω γνώστης απλώς έπειτα από πολλά σχετικά forum που διάβασα κατέληξα στο εβαπορέ γάλα και γενικά στη συγκεκριμένη διαδικασία. Αρχικά μου έβγαινε μια αηδία αλλά όταν έψαξα λίγο παραπάνω και "κατασκόπευα" πώς τον φτιάχνουν σε Γρηγόρη, Everest κ.λπ. κατέλληξα στο παραπάνω και μου άρεσε ιδιαίτερα Τελειοποίησα την ποσότητα του καφέ κ.λπ. κ.λπ.
Στη γεύση δε μου φαίνεται διαφορετικό από αυτόν της καφετέρειας, ίσα ίσα μ' αρέσει περισσότερο, ειδικά που τον φτιάχνω σπίτι μου σε 5 λεπτά και σε μεγαλύτερη ποσότητα. Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας άλλωστε θα πέσει να μας πλακώσει
Σχετικά με το αφρόγαλα, χρησιμοποίησα φρέσκο γάλα της Δέλτα και δεν μου άρεσε επομένως όταν διάβασα για το εβαπορέ το προτίμησα.
Ίσως να είναι πράγματι εντελώς λάθος και thanks που μου το είπες. Θα με βοηθούσες πολύ αν μου έλεγες πώς θα ήταν σωστότερο ώστε να ολοκληρώσω και το thread

Τελευταία επεξεργασία από ckaelir : 19-09-10 στις 02:59
Ο χρήστης ckaelir δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 11-07-10, 19:03   #10
Ήρωας
 
Το avatar του χρήστη Arafin
 



Arraphyn


EN-Nagrand (PvE)
Εγγραφή: 12-10-2008
Περιοχή: Ηλιούπολη
Μηνύματα: 377
Εικόνες: 6
Arafin is on a distinguished road
Προεπιλογή

Οκ με το πρώτο σκέλος, αλλά έχω μια απορία. Πού είναι το κομμάτι που λέει για την κατανάλωση του καφέ, παράλληλα με ένα 5v5 Arena match?
__________________
Gemming weapons for spell penetration since 2010.
Είσαι tankadin? Κάνε click!
Ο χρήστης Arafin δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση


Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις θέματα
Δεν μπορείς να στείλεις απαντήσεις
Δεν μπορείς να αποστείλεις συνημμένα
Δεν μπορείς να διορθώσεις τα μηνύματα σου

BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are σε λειτουργία
Pingbacks are σε λειτουργία
Refbacks are σε λειτουργία



Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:27.

Σύστημα Forum: vBulletin
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
WorldofWarcraft.GR (c) 2004-2011

Blizzard

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25