| | |||||||||||
| Χαλαρά... Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα. |
|
| LinkBack | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| | #1 |
| Ήρωας | Μόλις αυτές τις ημέρες ολοκλήρωσα τις πολύωρες αναζητήσεις στο net και τις κατασκοπεύσεις στις καφετέρειες και κατέφερα να φτιάξω τον τέλειο Freddo Cappuccino! Ευκαιρία λοιπόν να σας μυήσω στην τέχνη του freddo! ![]() Κατ' αρχήν να διευκρινιστεί ότι δεν υφίσταται καφές cappuccino, είναι ο espresso με γάλα. Οι διάφοροι cappuccino που πουλάνε στα καταστήματα δεν είναι παρά espresso με λακτόζη σε σκόνη. Για τον καφέ Απαραίτητα υλικά:
Απαραίτητα σκεύη:
Εκτέλεση:
Μέχρι τώρα έχουμε έναν ωραιότατο, δροσερό και λαχταριστό freddo. Αν τον φτιάξαμε με καφέ espresso έχουμε έναν freddo espresso κι αν τον φτιάξαμε με καφέ cappuccino έχουμε έναν freddo cappuccino (λόγω της λακτόζης σε σκόνη που υπήρχε στον καφέ). Ωστόσο το ποτήρι είναι κατά 10-15% άδειο. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον freddo espresso συμπληρώνουμε με σαντιγύ ενώ αν βάλουμε κρύο αφρόγαλα τον έχουμε μετατρέψει σε freddo cappuccino. Αν έχουμε freddo cappuccino (εξ αιτίας της σε σκόνη λακτόζης) μπορούμε να συμπληρώσουμε είτε με σαντυγί ή με κρύο αφρόγαλα. Με αφρόγαλα θα γίνει κάπως πιο έντονη η γεύση του γάλακτος, όμως εγώ αγαπώ γάλα οπότε τον φτιάχνω έτσι ![]() Για το κρύο αφρόγαλα Απαραίτητα υλικά:
Απαραίτητα Σκεύη:
Εκτέλεση:
Διευκρινίσεις:
Σκεύη για πλύσιμο:
Freddo cappuccino με αφρόγαλα χωρίς ζάχαρη (shot 17/07/2010): ![]() Ιδιαίτερα κρεμώδης υφή του αφρογάλακτος και είναι φοβερό! Ο σημερινός ήταν πραγματικά όλα τα λεφτά Σύντομα θα προσθέσω φωτογραφία με αφρόγαλα με ζάχαρη. ~Article Expansion~ Αν τη βρίσκετε με το γάλα ή βαριέστε να φτιάξετε αφρόγαλα ή τελοσπάντων σας αρέσει ο latte βρε αδερφέ, συνεχίστε να διαβάζετε. Εγκυκλοπαιδικές γνώσεις: Ο καφές latte (caffellatte) σημαίνει καφές με γάλα, από την ιταλική λέξη latte=γάλα. Φτιάχνεται και ζεστός και κρύος. Θα ασχοληθούμε τον κρύο. ![]() ON ON CAFFE LATTE FREDDO! (Κατ' ουσίαν ακολουθούμε τα παραπάνω βήματα για freddo.) Για τον καφέ Απαραίτητα υλικά:
Απαραίτητα σκεύη:
Εκτέλεση:
Μέχρι τώρα έχουμε έναν ωραιότατο, δροσερό και λαχταριστό freddo. Αν τον φτιάξαμε με καφέ espresso έχουμε έναν freddo espresso κι αν τον φτιάξαμε με καφέ cappuccino έχουμε έναν freddo cappuccino (λόγω της λακτόζης σε σκόνη που υπήρχε στον καφέ). Ωστόσο το ποτήρι είναι κατά ¾ γεμάτο. Για να γίνει Latte Απαραίτητα υλικά:
Εκτέλεση:
Σκεύη για πλύσιμο:
Πιο εύκολο, πιο γρήγορο κι εξίσου απολαυστικό!
__________________ R-A-F Music...#1 #2 Freddo espresso/cappuccino guide Έγκυρα e-mails της Blizzard και links που μπορείτε να εμπιστευτείτε! ![]() Get wet και Άκου την αλλιώς! ->http://liquidfm.gr/ Ψυχολογείν Τελευταία επεξεργασία από ckaelir : 19-09-10 στις 18:03 Αιτία: Προσθήκη Latte |
| | |
| | #2 |
| Ήρωας | χρησιμο.μονο φραπε και ελληνικο ξερω ενω μ αρεσει ο espresso πιο πολυ..!αν βρεις και καμια οδηγια πως να φτιαχνεται χωρις να πρεπει να μετακινηθω απτο pc θα βοηθουσες πολυ
__________________ "Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι διότι εμείς καθόμαστε γονατιστοί" - Pierre-Joseph Proudhon Retribution Paladin Guide (PvE) |
| | |
| | #3 | |
| Ήρωας | Παράθεση:
Hmmm χωρίς να πρέπει να μετακινηθείς από το pc you say... Δείξε το thread σε κάποιον που μένετε μαζί (γονείς, συμβία, συγκάτοικος or whatever) και ζήτα του να σου φτιάξει ![]() | |
| | |
| | #4 |
| Μαχητής Εγγραφή: 25-10-2008
| μμμ... υπέροχος μου βγήκε , τη δροσιά του να 'χεις (με κάτι τέτοιο άραγε να μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή για τα μπέτα κλειδιά ; ![]() |
| | |
| | #5 |
| High Warlord | Oh my dear Jesus.. Respect !! xD |
| | |
| | #6 | |
| Ήρωας | Παράθεση:
__________________ "Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι διότι εμείς καθόμαστε γονατιστοί" - Pierre-Joseph Proudhon Retribution Paladin Guide (PvE) | |
| | |
| | #7 |
| Μαχητής | φιλε μου μπράβο για την προσπάθεια. αποτι κατάλαβα τα παραπάνω αναφέρονται σε καφέ που κάνεις σπίτι κ όχι σε μαγαζί, καθώς τα περισσότερα που λές είναι λάθος. όσο για το κρύο αφρόγ, λυπάμαι που θα σε απογουτεύσω αλλα είναι εντελώς λάθος. το μοναδικό γάλα που πρεπει να χρησιμοποιησεις για την παρασκευή του ειναι το νουνου family πρασινο χαρτινο κουτι... με λιγα λογια το φρεσκο γαλα οπωσ λεμε οι περισσοτεροι. το εβαπορέ στον espresso απλώς ξέχνα το.το μοναδικό που θα καταφέρεις είναι να καταστρέψεις τον καφέ. αν θελήσεις πληροφορίες μπορώ να σε βοηθήσω καθώς ειμαι fan του espresso και εχω δικο μου μαγαζι στο οποιο δουλευω κιολας τα πρωινα. |
| | |
| | #8 | |
| Μαχητής Εγγραφή: 25-10-2008
| Παράθεση:
| |
| | |
| | #9 | |
| Ήρωας | Παράθεση:
@Spiritcrush, σίγουρα δεν είμαι ειδήμων ούτε προσπαθώ να το παίξω γνώστης απλώς έπειτα από πολλά σχετικά forum που διάβασα κατέληξα στο εβαπορέ γάλα και γενικά στη συγκεκριμένη διαδικασία. Αρχικά μου έβγαινε μια αηδία αλλά όταν έψαξα λίγο παραπάνω και "κατασκόπευα" πώς τον φτιάχνουν σε Γρηγόρη, Everest κ.λπ. κατέλληξα στο παραπάνω και μου άρεσε ιδιαίτερα Τελειοποίησα την ποσότητα του καφέ κ.λπ. κ.λπ.Στη γεύση δε μου φαίνεται διαφορετικό από αυτόν της καφετέρειας, ίσα ίσα μ' αρέσει περισσότερο, ειδικά που τον φτιάχνω σπίτι μου σε 5 λεπτά και σε μεγαλύτερη ποσότητα. Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας άλλωστε θα πέσει να μας πλακώσει Σχετικά με το αφρόγαλα, χρησιμοποίησα φρέσκο γάλα της Δέλτα και δεν μου άρεσε επομένως όταν διάβασα για το εβαπορέ το προτίμησα. Ίσως να είναι πράγματι εντελώς λάθος και thanks που μου το είπες. Θα με βοηθούσες πολύ αν μου έλεγες πώς θα ήταν σωστότερο ώστε να ολοκληρώσω και το thread
__________________ R-A-F Music...#1 #2 Freddo espresso/cappuccino guide Έγκυρα e-mails της Blizzard και links που μπορείτε να εμπιστευτείτε! ![]() Get wet και Άκου την αλλιώς! ->http://liquidfm.gr/ Ψυχολογείν Τελευταία επεξεργασία από ckaelir : 19-09-10 στις 03:59 | |
| | |
| | #10 |
| Ήρωας | Οκ με το πρώτο σκέλος, αλλά έχω μια απορία. Πού είναι το κομμάτι που λέει για την κατανάλωση του καφέ, παράλληλα με ένα 5v5 Arena match? |
| | |
|
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |